Zeiljachten bareboat

Midden-Dalmatië

Pirovac deze marina ligt in de buurt van de nationale natuurparken “KRKA” en “KORNATI”. Het mooie en levendige stadje ligt op het vaste land in de buurt van Primosten, Vodice en Murter.

Sibenik ligt aan het de zeemonding van de Krka rivier. Deze eeuwenoude stad en haar kathedraal staan op de lijst van culturele erfgoederen van Unesco. Vanuit Šibenik kun je met je schip verderop de rivier verkennen tot aan Skradin en daar de beroemde Krka watervallen bezoeken, of buitengaats naar het natuurreservaat van de Kornati archipel varen.

Split bevindt zich in het midden van Dalmatië. Het is de tweede grootste stad van Kroatië met meer dan 250.000 inwoners. Het hart van Split (het Paleis van Diocletianus) ligt op het schiereiland waar ook de ACI Marina is. De marina ligt slechts 20 Km van de internationale luchthaven van Split. Dit is een uitstekend uitgangspunt en geeft ook  toegang tot de populairste eilanden (Hvar, Brač enz.)

Kašstela Kaštela ligt tussen Split en Trogir, dus vlak bij de luchthaven. De marina is één van de nieuwste van Kroatië. Het is een mooi gebied met een zevental kastelen en ook de mogelijkheid om zowel Split als Trogir te bezoeken, beide de moeite waard. Vooral Trogir is een mooi en gezellig omwald middeleeuws stadje. Er zijn ook veel restaurantjes die de lokale keuken aanbieden.

Trogir Trogir is een zeer mooie en gezellige ommuurde stad. De oude straatjes  en gebouwen zijn intact gebleven en er zijn talloze mooie binnenpleintjes met terrasjes en goeie restaurants. Trogir is niet te groot en zeer overzichtelijk. Ook de goed uitgeruste marina is niet zo groot en is een zeer gewilde locatie, zowel voor de stad zelf als voor de nabijheid van de luchthaven. De marina ligt als het ware in de stad, bruggetje over wandelen en je bent in de oude binnenstad.

Dubrovnik “De parel van de Adria”. Deze goed bewaarde stad was in de middeleeuwen één van de bekendste economische en culturele centra van het Middellandse Zeegebied. De historisch authentieke binnenstad is ronduit prachtig. Een wandeling ’s avonds door de feeëriek verlichte straten met hun glimmende eeuwenoude voetpaden is een unieke ervaring. Onze schepen liggen in de comfortabele en luxueuze ACI-marina op de rivier. Van daar uit kunt u met de bus (goedkoop) of met een taxi gemakkelijk naar de oude binnenstad rijden.