Zeiljachten bareboat

Noord-Dalmatië

Zadar is een prachtige stad, zeker het oude gedeelte. Al gesticht in de prehistorie maar op haar hoogtepunt in de Romeinse tijd. Ook nu nog met gezellige winkelstraten en vele terrasjes. Beroemd is de ronde kerk Sveti Donat. Vergeet vooral niet eens te luisteren bij het zee-orgel, een uniek systeem van buizen die aangeblazen worden door de golven. Te vinden aan de kop van de oude stad en uniek in de wereld. En dan een kopje koffie of iets anders in het gerestaureerde arsenaal. De schepen liggen in de Marina Zadar. Elan, Sundance, Vektor, GibSea, Salona, Oceanis, Bavaria, Sun Odyssey. 

Sukosšan Gelegen circa 7 km. ten zuiden van Zadar aan de toeristische route langs de Adriatische Zee. Sukošan is het meeste bekend door de grootste marina van Kroatië, marina Dalmacija. Hier hebben vele charterbedrijven hun thuisbasis. Met de auto, een taxi of de bus is het nabijgelegen Zadar goed te bezoeken.

Murter Het eiland Murter ligt halverwege Zadar en Šibenik en is verbonden met het vasteland met een brug. De marina ligt in het dorpje Murter. Het is een gezellig plaatsje met cafés en restaurants. Het is een goede uitvalsbasis voor de Kornati en voor zowel zuidelijke als noordelijke tochten. Bavaria en First.