Kroatië

Algemene gegevens

Al vele jaren zijn Slovenië en Kroatië populaire vakantielanden. Vooral Kroatië is door een langgerekte kust erg in trek bij de watersporter.

Of u nu van een pittige zeiltocht houdt, wilt genieten van een prachtige natuur of graag oude steden bezoekt, Kroatië overtreft uw verwachtingen. Een zee met glashelder water, bezaaid met meer dan duizend grote en kleine eilanden, waarvan de meeste onbewoond. Duizenden besloten baaien die op ontdekking liggen te wachten. U kunt er varen van eiland naar eiland, met een stop nu en dan voor een duik of een lunch en later op de dag een maaltijd in een van de vele restaurantjes, gerund door lokale families.

U kunt kiezen om de nacht door te brengen in een van de vele baaien onder de mooiste sterrenhemel of om te overnachten in één van de van goede faciliteiten voorziene marina’s.

Of misschien aan de kade van een klein vissersdorp voor een wandeling in de omgeving. Kroatië kent een aantal oude steden die als erfgoed op de lijst van Unesco staan en beslist de moeite van een bezoek waard zijn, zoals Dubrovnik, Split, Trogir, Šibenik en Porec.

Ook heeft Kroatië enkele nationale parken vol natuurschoon zoals de Kornati eilandengroep met meer dan honderdvijftig eilanden en rotsen, de rivier de Krka met zijn watervallen, de eilandengroep Brioni en de in het binnenland gelegen watervallen en meren van Plitvice.

foto: Mascottsailing